14 Suomen parhaat nähtävyydet

Päivitetty viimeksi Euroopassa 8. lokakuuta 2020

Suomella on ollut myrskyisä historia. Ruotsin ja myöhemmin venäläisten miehittämä maa sai lopulta itsenäisyyden vuonna 1917. Monet tämän värikkään menneisyyden tunnusmerkit ovat edelleen hajallaan ympäri maata kiehtovien raunioiden, mutkittelevien mukulakivikatujen ja kohoavien linnoitusten muodossa. Suomi on kuitenkin kuuluisin uskomattomasta luonnon kauneudestaan. Kristallinkirkkaat järvet, upeat saaristoalueet ja pohjoista kohti koskemattomat talven ihmemaat hallitsevat maisemaa. Samaan aikaan modernit kaupungit pysyvät ajan tasalla tarjoamalla maailmanluokan ruokailu- ja majoitusvaihtoehtoja. Tässä on Suomen suosituimmat nähtävyydet:

14.Old Rauma

Pieni Rauma perustettiin 1300 -luvulla, joten se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Kaupungin vanhalle osalle on ominaista värikkäät, historialliset rakennukset ja mutkikkaat mukulakivikadut. Vanhankaupungin hiljattain kunnostetun kauppatorin reunustavat monet kahvilat ja ravintolat. Alue on tunnettu perinteisestä puolan pitsiä valmistavasta kaupasta, ja vuosittain järjestetään pitsi-viikko tämän perinteisen paikallisen taidon kunniaksi. Näiden kiinnostavien kohteiden lisäksi monet kirkot, joissa on kuuluisia freskoja, jotka ovat peräisin keskiajalta ja sen jälkeen, ovat tutustumisen arvoisia.

13. Turku Castle

Tämä upea linna on seisonut 1200 -luvun lopulta lähtien. Samanaikaisesti rakennetun Turun tuomiokirkon ohella se on Suomen vanhin miehitetty rakennus. Vaikuttavasta rakennuksesta on näkymät Aurajoelle, ja siitä on tullut Turun ikonisin rakennus. Alun perin rakennettu sotilaslinnoitukseksi, se vaihtoi omistajaa monta kertaa keskiajan aikana. Nykyään Turun linna on yksi Suomen suosituimmista museoista ja tunnettu loistostaan. Kesäkuukausina linnassa järjestetään päivittäin retkiä. Jos vierailijat tutkivat itseään, he tarvitsevat vähintään puolen päivän saadakseen kaiken irti tästä hämmästyttävästä paikasta, koska linna on täynnä ääriään kiertävillä käytävillä, aikakauden huonekaluilla, useilla näyttelyillä ja ulkopihoilla.

12. Helsinki Cathedral

Helsingin pääkaupungissa on upea kirkko: Helsingin tuomiokirkko. Se ei halua ole klassisesti saatavilla kirkko, se juhlii saatavillaista, uusklassista arkkitehtuuria. Katedraalin rakentaminen esimerkiksi vuonna 1830, ja se lopulta avasi ovensa vuonna 1852 suomalaisena evankelis -luterilaisena kirkkona. Kaksitoista Jeesuksen apostolien patsaata vartioi katolla katedraalin nähtävissä, vyö on nähtävissä ja sen satamaanassa. Vierailun jälkeen useimmat turistit suuntaavat kauppatorille, joka on vuorattu eri ruokakojuilla ja löytääilla, jossa on lämmitetyt patiot, mikä se on ihanteellinen paikka syödä.

11. Sami Culture in Inari

Saamelaiset ovat ainoita virallisesti tunnustettuja alkuperäiskansoja, jotka asuvat Euroopan unionissa. Monet ovat säilyttäneet perinteiset toimeentulonsa, jotka koostuvat metsästyksestä ja keräilystä, pienviljelystä ja poronhoidosta, vaikka he ovat äskettäin siirtyneet matkailuun ja käsityöhön. Inari on saamelaisten keskipiste. Se on paikka mennä tutustumaan heidän kiehtovaan kulttuuriinsa ja perinteisiinsä. Täällä Inarissa asuu saamelaiskäräjä, joka hallitsee heidän kielellistä ja kulttuurista toimintaansa. Inarissa toimii myös saamelaismuseo, saamelaiskulttuurikeskus, ja se toivottaa vieraat tervetulleiksi perinteisille porotiloille. Kunnan ulkopuolella on useita rönsyileviä erämaapuistoja.

10. Lake Saimaa

Saimaa on Suomen suurin järvi, ja siellä asuu reilusti yli kymmenen tuhatta saarta. Alue on saanut osuvasti lempinimen Lakeland. Se koostuu mutkaisista vesiväylistä, rehevistä vihreistä saarista ja tiheistä metsistä, ja se on erittäin suosittu suomalaisten mökkien ja vierailevien matkailijoiden keskuudessa. melonta ja vaellus ovat alueen suosituimpia aktiviteetteja. Alueella on rikas historia höyrylaivoilla, joita käytettiin kuljetusvälineinä ennen autojen yleistymistä. Nykyään alueella pyritään kuitenkin hidastumaan ja nauttimaan yksinkertaisesti Saimaan ympäröivistä koskemattomista maisemista.

9. Suomenlinna Fortress

Ruotsin hallituskauden aikana ruotsalaiset rakensivat Suomenlinnan linnoituksen kuuden saaren päälle. Se on suunniteltu sotilaslinnoitukseksi ja sijaitsee strategisesti Helsingin sataman sisäänkäynnillä. Rakentaminen alkoi 1700 -luvulla, ja linnoitusta hallitsivat ruotsalaiset, venäläiset ja suomalaiset. Suomalaisten itsenäistymisen jälkeen vuonna 1917 linnoitus nimettiin uudelleen Suomenlinnan linnoitukseksi, joka tarkoittaa Suomen linnoitusta. Nykyään Suomenlinnassa asuu yli 800 asukasta, jotka toimivat pääasiassa matkailualalla.

8. Urho Kekkonen National Park

Tämä kansallispuisto on Suomen toiseksi suurin. Se on hyvin monipuolinen ja houkuttelee retkeilijöitä, vaeltajia ja hiihtäjiä. Alueella on edelleen joitain saamelaisia, jotka harjoittavat perinteistä poronhoitoa. Täällä voi nauttia poroja ja huskysafareita. Pohjoiseen Venäjän rajalle asti ulottuva Korvatunturi eli Korvatunturi tunnetaan suomalaisten keskuudessa joulupukin kotina. Kirkkaat purot, syvät rotkot ja mäet muodostavat upean luonnonmaiseman, joka muuttuu dramaattisesti kaudesta toiseen ja muuttuu vehreästä vihreään kuohuviiniin

7. Skiing in Levi

Vierailijat tulevat Leville sen uskomattomasta hiihdosta. Maailmanluokan rinteet ovat lähes tyhjiä suurimman osan vuotta, tuolihissien linjat ovat olemattomat ja alue tuottaa säännöllistä lumisadetta. Levin tilat ovat moderneja ja siistejä. Levi Resortin hiihtäjille on tarjolla useita ruokailu- ja yöelämämahdollisuuksia, ja vaikka hiihto ei ole sinun kuppisi teetä, lähistöllä on monia muita lunta koskevia aktiviteetteja, kuten moottorikelkkailua, husky- ja porosafareita. lumikenkäilyä. Vierailijoiden ei pidä hukata Levin Iglut Resortin vierailua alueella, joka on kuuluisa lasikattoisista igluistaan.

6. Olavinlinna Castle

Olvinlinnan linna on saarella, josta on näkymät Saimaalle, ja se on todella upea. Rakennettu strategisesti suojelemaan Savo -aluetta, siitä tuli tärkeä linnoitus itäisten venäläisten hyökkäyksiä vastaan. Vuodesta 1912 lähtien linna pitää vuosittain oopperafestivaalin, joka houkuttelee vieraita ympäri maailmaa. Linna on avoinna yleisölle päivittäin ja tarjoaa vaikuttavan opastetun kierroksen, joka paljastaa kaikki linnan muurien sisällä piiloutuvat salaisuudet.

5. Old Porvoo

Joenrantakaupunki Porvoo on Suomen toiseksi vanhin. Siitä on tullut ikoninen rubiininpunaisille puutaloille, jotka reunustavat Porvoonjoen kaupungin laidalla. Joki virtaa Suomenlahdelle ja yhdistää Porvoon Helsinkiin, ja kesäisin viehättävä höyrylaiva kuljettaa kävijöitä kahden paikan välillä. Mukulakivikadut ja viehättävät puutalot ovat vakiona täällä, ja siellä on monia trendikkäitä kauppoja ja ravintoloita, joissa on ulkoterassi. Kaupungissa on idyllisiä puistoja, avoin toriaukio ja viehättäviä maamerkkejä. Tämä on loistava paikka viikonloppumatkalle, päiväretkelle pääkaupungista tai jopa rentouttavalle, pidemmälle lomalle.

4. Experience a Finnish Sauna

Suomalaiset talot ovat ainutlaatuisia siinä mielessä, että lähes jokaisessa kodissa on sauna. Tämä on todella kansallinen perinne. Itse asiassa suomalaiset keksivät konseptin. Saunat ovat puinen huone, joka on kiinnitetty tai erillään kodista ja jota lämmitetään kuumien kivien höyryllä. Klassinen kokemus sisältää vaatteiden irtoamisen, höyryhuoneeseen menemisen ja hyppäämisen järveen tai jokeen sen jälkeen. On suotavaa käydä suihkussa ennen saunaan menoa. Vaikka et tiedä yhtään paikallista, johon liittyä, monet lomakohteet tarjoavat tämän klassisen suomalaisen kokemuksen vierailleen.

3. Aland Islands

Tämä pieni Suomen alue sisältää kansan ainoan ruotsalaisen puhuvan enemmistön. Saaristo sijaitsee Itämerellä Manner -Suomen eteläpuolella. Hyvin kehittyneet tiet ja lauttajärjestelmä helpottavat saarella hyppäämistä. Alueen suosituimpia aktiviteetteja ovat vierailu Maarianhaminan pääkaupungissa, tutustuminen hylättyihin keskiaikaisiin raunioihin tai seikkailu autioilla saarilla. Pääkaupungissa on kosmopoliittinen ruokailu- ja majoituspaikka. Kaupungin ulkopuolella vierailijat voivat nauttia upeista merimaisemista tai mennä melontaan, vaellukseen, veneilyyn ja muuhun ulkoiluun.

2. Snow Castle of Kemi

Joka vuosi Kemi toivottaa kävijät tervetulleeksi maailman suurimpaan jäästä tehtyyn linnoitukseen. Keväällä se sulaa, ja joka talvi he rakentavat ihmemaa uudelleen hieman uusilla arkkitehtisuunnitelmilla. Alueella on hotelli, ravintola (jäämukeilla!), Taidegalleria ja jopa kappeli. Hotellihuoneita voi katsella päivän aikana, ja vierailijat tulevat ympäri maailmaa menemään naimisiin tai kastamaan kappelissa. Lumilinna on avoinna tammikuusta huhtikuuhun, jolloin lämpötila on kylmimmillään, mutta nyt on tarkoitus rakentaa Lumilinna vuonna 2019, joka kestää ympäri vuoden.

1. Northern Lights in Lapland

Revontulet tulisi kaikkien kokea ainakin kerran elämässään, ja Lappi tarjoaa täyden loiston tästä luonnollisesta spektaakkelista läheltä ja henkilökohtaisesti. Talven kirkkaana ja tähtitaivaisena yönä vierailijoilla on erittäin suuri mahdollisuus todistaa tämä maaginen ilmiö. Taivaalla tanssivat vihreän, sinisen, keltaisen, violetin ja punaisen häviävät sävyt saavat sinut tuntemaan olosi satunnaiseksi..