10 Suomen kauneinta järveä

Päivitetty viimeksi 7. kesäkuuta 2020 Euroopassa, Nature

Suomen tasavalta on Euroopan pohjoisimpia maita, ja se rajoittuu idässä Venäjään ja länteen Ruotsiin. Joidenkin arvioiden mukaan Suomessa on vain 200 000 järveä, joten ei ole yllätys, että niillä on keskeinen rooli suomalaisessa kulttuurissa ja virkistyksessä. Kauniit järvet ovat loistava paikka kokea höyryävä kuuma sauna, Suomen tunnetuin vienti. Pulahtamisen jäisiin järviin sanotaan olevan hyväksi verenkierrolle, mutta useimmat tekevät sen yksinkertaisesti uskomattoman kiireen vuoksi. Maan etelä- ja keskiosissa on valtaosa Suomen järvistä, etenkin itärajalla Venäjän kanssa, ja vaikka monet niistä näyttävät olevan erillisiä, tarkempi tarkastelu paljastaa, että ne ovat todella yhteydessä toisiinsa. tämä pätee erityisesti keväällä ja kesällä, kun ne turpoavat lumen sulamisesta.

10. Lake Ruovesi

Etelä-Suomessa lähellä Tampereen kaupunkia sijaitseva Ruovesi on yksi sadoista kapeista sormimaisista järvistä, jotka muodostavat suuria ketjuja, jotka ulottuvat pystysuoraan pohjoisesta etelään ja joista monet ovat lähes 100 kilometriä pitkiä. Alhaisen sijaintinsa ansiosta et löydä henkeäsalpaavia vuoristomaisemia Ruovedeltä, mutta sen metsien peittämät rannat, muotoiltu rantaviiva ja laajat vesialueet tarjoavat upeat näkymät, jotka ovat upeita ympäri vuoden ja erityisesti auringonnousun ja auringonlasku. Ruoveden suosikki on paikallisten kalastajien keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita sen massiivisesta hauesta, taimenesta ja kuhasta. Monilla järven syrjäisillä lahdilla on vanhoja telakoita, syvyyksistä nousevia kiviä sekä värikkäitä mökkejä ja venevajoja, jotka tekevät Ruovedestä maan kauneimpien järvien joukon, ja inspiraation lähtevien taiteilijoiden suosikki.

9. Lake Kulovesi

Pirkanmaan alueella lähellä Nokian ja Sastamalan kaupunkeja aivan Tampereen länsipuolella sijaitseva Kulovesi -järvi on samanlainen kuin useimmat muut Suomen järvet, koska se on osa suurta järviketjua, joka usein muodostuu yhdeksi kevät- ja kesäkuukausina. täynnä lunta ja jäätä. Toisin kuin monet järvet lähellä suurkaupunkialueita, Kulovesi -järvi ei ole kovin kehittynyt, mikä tarkoittaa, että se ei houkuttele turisteja muihin järviin, joten se sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät pientä rauhaa, yksinäisyyttä ja yksinoloa luonnon kanssa . Tästä syystä Lulovesi on kalastajien, melojien, leiriläisten ja luonnon ystävien suosikki.

8. Lake Nasijarvi

Nasijarvi-järvi on etelärannallaan, joka rajautuu Tampereen kaupunkiin. Nasijarvi on Suomen suurimpien järvien 20 parhaan joukossa ja on ollut sekä kaupan että virkistyksen keskus sukupolvien ajan. Kevät- ja kesäkuukausina monet kävijät hyödyntävät yhtä järven monista veneretkistä, joista on upeat näkymät, joita et näe rannalta. Järvi tunnetaan erityisesti majakalta, joka sijaitsee kallioisella saarella, ja talvikaudella, jolloin järvi jäätyy, se on suosittu kohde hiihtohiihtäjille ja kävelijöille, jotka eivät välitä uppoutumasta elementteihin.

7. Lake Pielinen

Pielinen -järvi sijaitsee Suomen itärajalla Venäjän kanssa maan Lakeland -alueella. Finnille se on suosittu lomakohde ja tunnettu monista saaristaan, joista vain yksi on pysyvästi asuttu. Lakelandin alue koostuu yli 1000 järvestä, ja Pielinen -järvi tunnetaan erityisen puhtaasta ja kirkkaasta vedestään ja suuresta valikoimasta kalalajeja, jotka houkuttelevat kalastajia suuresta osasta maata. Järvi on niin valtava, että sen muotoiltu rantaviiva ulottuu yli 300 mailia, mikä tekee veneeseen pääsevien helposti löydettäväksi rantaviivat, jotka eivät ole vielä uimareiden tai auringonottajien käytössä. Suurin osa järven rantaviivasta on metsää, mutta sen välissä on kallioita kallioita, venevajoja ja viehättäviä mökkejä.

6. Lake Inari

Inari-järvi sijaitsee Pohjois-Keski-Suomessa lähellä Barentsin ja Norjanmeren rannikkoa, lähellä Venäjän satamakaupunkia Murmanskia. Suomen Lapin alue ulottuu maan pohjoisosan yli, joka sijaitsee napapiirin pohjoispuolella, joten se on pitkä ja ankara talvi, jopa skandinaavisten standardien mukaan. Järvi on yleensä jäässä lokakuusta tai marraskuusta kesäkuuhun, ja sitä ympäröivät ikivihreät ja kuusimetsät, joissa asuu joitakin maan suurimmista nisäkkäistä, kuten susia, hirviä ja karhuja. Inari -järvi ei ole kehittynyt paljon, ja sen tuhansien saarten, varovasti mäkien ja esteettömien näkymien ohella se on luonnollinen ihmemaa, jonka monet suomalaiset haluavat pitää salassa.

5. Lake Pyhajarvi

Toisin kuin useimmat muut suomalaiset järvet, jotka ovat täynnä kristallinkirkasta jäävettä, Pyhajärven vedet ovat usein värjäytyneet teen värin vuoksi sitä ympäröivän turvepitoisen maan vuoksi. Englanniksi käännettynä sen nimi tarkoittaa "pyhää järveä", mutta on tärkeää huomata, että monilla maan järvillä on sama nimi, joten ole erityisen varovainen, kun suunnittelet matkasi. Järvi sijaitsee noin 125 kilometriä luoteeseen Helsingin pääkaupungista, ja sen itärannalla tapaa Tampereen kaupunki, joka luo upeita kohtauksia, jotka yhdistävät taiteilijoiden ja valokuvaajien suosikkeihin kuuluvan luonnollisen ja ihmisen tekemän maailman. Talvella, kun järvi jäätyy, se muuttuu valtavaksi tuulenpuhaltamaan jääksi ja puhaltavaksi lunta, mikä on melkoinen näky.

4. Lake Kallavesi

Itä -Suomen Pohjois -Slavonian alueella sijaitseva Kallavesi -järvi ei ole suomalaisten järvistandardien mukaan suuri, mutta sen lukuisat saaret sekä metsäiset ja kallioiset rannat muodostavat sen vaatimattoman koon. Kallavesi-järvi löytyy monien muiden alueen järvien joukosta, ja ne tunnetaan yhdessä nimellä Iso-Kall, joten se on helppo paikka nähdä useampi kuin yksi nähtävyys päivässä. Järvi on täynnä erikokoisia saaria, ja ne ovat suosikki alueita veneilijöille ja kalastajille, jotka haluavat leiriytyä tähtien alle yön tai kaksi ennen kotiinpaluuta. Lakelandin alue, jossa Kallavesi on tunnettu klassisesta suomalaisesta arkkitehtuuristaan, ja monet lähikaupungit ovat suosittuja kohteita niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan suomalaista kulttuuria luonnon kauneutensa lisäksi.

3. Lake Vanajavesi

Etelä-Keski-Suomessa hieman Tukholman, Helsingin ja Pietarin välisen vaakasuoran viivan yläpuolella sijaitseva Vanajavesi on yksi maan suosituimmista kohteista ja on kehittyneempi kuin monet luettelossa olevat järvet. Vaikka se on edelleen ulkoilijoiden ja luonnon ystävien kohde, sen todellinen väite kuuluisuudesta on maailmanluokan mukavuuksissa, joita löytyy lähistöllä, kuten ravintoloita, lomakohteita, urheilumajoituksia ja jopa konferenssitiloja. Järvi sijaitsee noin puoli tuntia Hämeenlinnasta pohjoiseen ja tarjoaa erilaisia kesä- ja talviaktiviteetteja, jotka pitävät kävijät tulevina vuosina

2. Lake Paijanne

Päijänne on maan toiseksi suurin järvi, ja koska se on lähellä muutamia Suomen suosituimpia ja upeimpia kansallispuistoja, se on kätevä kohde niille taitaville matkailijoille, jotka haluavat saada parhaan vastineen rahoilleen. Suuri osa ympäröivästä maisemasta sisältää karkeita, kallioisia kallioita ja sekametsää, joten tuntuu siltä, että se on paljon kauempana sivilisaatiosta kuin se todellisuudessa on. Valtavan koon ja veden puhtauden vuoksi se on juomaveden lähde miljoonille maan kansalaisille, ja matkalla lähteestä vesijohtoon kulkee maailman pisin kalliotunneli. Järven lomakohteet ovat kuuluisia saunoistaan, jotka ovat suosittuja talvella, samoin kuin pilkkiminen ja koiransafarit, jotka ovat perimmäisiä talviseikkailuja karuille ulkoilijoille

1. Lake Saimaa

Niille, jotka etsivät klassista suomalaista lomakokemusta, Saimaa ansaitsee himoitun matkakohteen. Erilaisista kevät- ja kesäfestivaaleista sen luonnonkauneuteen ja suosittuihin saunakeskuksiin ei ole mitään sellaista, mitä et voi kokea Saimaalla. Se sijaitsee Suomen Saimaan alueella, ja korkeasta vuotuisesta vierailusta huolimatta on edelleen mahdollista löytää viehättäviä mökkejä yksinäisillä rannoilla, jotka näyttävät yhtä kaukaisilta kuin vähemmän vierailluilla järvillä. Vain muutaman tunnin päässä Helsingin pääkaupungista sijaitsevat Mikkelin, Savonlinnan ja Lappeenrannan kaupungit ovat lähellä järveä ja tarjoavat erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja paketteja jokaisen edun ja budjetin mukaan, vaikka ne täyttyvät nopeasti sesongin aikana, joten suunnittele asianmukaisesti.